وزارت کشور از دستگیری ۱۰۰ نفر در ارتباط با مسمومیتها در مدارس خبر داد
وزارت کشور عصر شنبه ۲۰ اسفند در چهارمین بیانیه خود در مورد مسمومیتهای مشکوک با گاز در مدارس عمدتاً دخترانه ایران مدعی شد بیش از ۱۰۰ نفر از «عوامل مؤثر» در این مسمومیتها شناسایی و بازداشت شدهاند.
در این اطلاعیه ادعا شده است که بازداشتشدگان در مواردی «از روی شیطنت یا ماجراجویی و با هدف تعطیلی کلاس درس و تحت تأثیر فضای روانی ایجادشده» به استفاده از «مواد بدبو و بیخطر» دست زدهاند.
این وزارتخانه در ادامه افزوده که در میان بازداشتشدگان، افرادی هم با «انگیزههای معاندانه و با هدف ایجاد رعب و وحشت در مردم و دانشآموزان» و همچنین «ایجاد بدبینی» نسبت به حکومت جمهوری اسلامی مرتکب این اقدامات شدهاند.
وزارت کشور این افراد را «جنایتکار» خوانده و گفته است که «ارتباط احتمالی» این گروه از بازداشتشدگان با سازمان مجاهدین خلق در دست بررسی و تحقیق است.
اطلاعیه اخیر در عین حال به طور تلویحی دانشآموزان را به دست داشتن در مسمومیتهای مشکوک متهم و به آنها توصیه کرده «از انجام آن اکیداً خودداری کنند زیر ابلاغ شده است برابر قوانین [...] با فرد خاطی برخورد شود».
وزارت کشور همچنین با تهدید ضمنی افرادی که از کلاسهای درس غیبت میکنند از والدین دانشآموزان خواسته است با مسئولان آموزشی در برپایی کلاسهای درسی «همکاری کامل» داشته باشند، وگرنه مدیران و معلمان با دانشآموزان غایب برخورد خواهند کرد.
به گفته منابع آگاه در روزهای گذشته، در پی هراس عمومی دانشآموزان و خانوادهها برخی مدارس بهدلیل غیبت گسترده دانشآموزان به حالت «نیمهتعطیل» درآمدند.
جمعی از فعالان مدنی ایرانی با انتشار بیانیهای در اعتراض به تداوم بازداشت فریبا کمالآبادی و مهوش ثابت شهریاری در بند زندانیان سیاسی اوین، طرح اتهامهای «بیاساس» و صدور احکام «سنگین و ناعادلانه» علیه این دو چهره سرشناس بهایی را «محکوم» کردند.
امضاکنندگان این بیانیه شامل ۵۶ تن از روزنامهنگاران، وکلا، زندانیان سیاسی سابق و کنشگران داخل و خارج ایران نوشتهاند: «این دو زن روزهای زیادی از عمرشان را به جرم بهائی بودن در زندانها سپری کردهاند. هیچکس نباید به صرف اعتقادات و دینش مورد آزار، اذیت و یا پیگرد قرار بگیرد.»
این بیانیه که به امضای افرادی همچون شیرین عبادی، آتنا دائمی، پرستو فروهر و نوشابه امیری رسیده، میافزاید کمتر از چهار سال از آزادی خانمها کمالآبادی و ثابت میگذرد و آندو بار دیگر «با اتهامات نامعلوم و واهی» در دادگاه انقلاب محکوم شدهاند.
این دومین بار در یک دهه گذشته است که قوه قضاییه جمهوری اسلامی علیه فریبا کمالآبادی و مهوش ثابت حکم ۱۰ سال حبس صادر کرده است.
گزارش زیر را بخوانید:
اعتراض دانشجویان دانشگاه سوره به «کارگاههای اجباری»
جمعی از دانشجویان دانشگاه سوره در بیانیهای به برگزاری «کارگاههای اجباری گفتوگوی فرهنگی» برای بعضی از دانشجویان اعتراض کردند.
آنها نوشتهاند: «هر گاه گمان میکردیم روش دیگری برای سرکوب وجود ندارد متولیان امر ما را شگفتزده میکردند و از دو هفته پیش ما شاهد این بودیم که پیامکهایی با مضمون دعوت اجباری به کارگاههای گفتوگوی فرهنگی برای برخی از دانشجویان ارسال میشد.»
دعوت زنان افغانستانی از همتایان خود در ایران و پاکستان برای مبارزه مشترک
گروهی از زنان افغانستانی که خود را مبارز علیه حکومت طالبان نامیدهاند، در بیانیهای با عنوان «منتظر خشمتان بر طالبان هستیم»، زنان ایران و پاکستان را به عنوان «زنان همسرنوشت» فراخواندند تا همبستگی خود را با زنان افغانستانی اعلام کرده و مبارزهای مشترک را ادامه دهند.
«زنان مبارز افغانستان» در این بیانیه تأکید کردهاند که مطالبات زنان در این سه کشور برای آزادی و برابری، متفاوت از یکدیگر نیست.
این بیانیه که در روزهای ۱۹ و ۲۰ اسفند در حسابهای کاربری شماری از کنشگران زن افغانستانی بازتاب یافته، نوشته است: «طرف مطالبه این بار ما برخلاف همیشه، نه حکومتها، بلکه شما زنانی هستید که همگی با هم در یک شرایط قرار داریم؛ ما، طلب همبستگی داریم و آن را با پا پیشگذاشتن در همبستگی اعلام کردهایم.»
خانواده دو جانباخته هواپیمای اوکراینی، کیفرخواست صادرشده را دروغ و ظالمانه خواندند
محسن اسدیلاری و زهرا مجد، پدر و مادر دو نفر از جانباختگان هواپیمای سرنگونشده توسط سپاه در گفتوگو با اعتماد، کیفرخواست صادرشده از سوی دادگاه نظامی تهران را «کاملا غلط» و «ظالمانه» عنوان کردند.
آنها در این مصاحبه «گزارش کارشناسی» در این باره را نیز «دروغ» خواندند و اعلام کردند که بر خلاف گزارش رسمی ایران «موشک دوم به بدترین جای هواپیما هم خورده است.»